Top 5 meest gestelde vragen over een wasmachine
Top 5 meest gestelde vragen over een wasmachine
Als je al jaren een wasmachine bezit, heb je vast wel eens iets met de machine gehad waarmee je met je handen in je haren zat. Even googelen en vaak is het probleem dan al wel zelf te verhelpen en hoeft er geen hulp van een monteur aan te pas te komen. Wij stelden de top 5 samen van de meest gestelde vragen over de wasmachine. Ze heb je de meest voorkomende problemen meteen overzichtelijk op 1 pagina en heb je alle tips en weetjes meteen bij de hand.
Waarom stopt mijn wasmachine tijdens het wassen met draaien?
- Als je wasmachine stopt met draaien terwijl hij gewoon een wasprogramma aan het afwerken was, controleer dan eerst of de stekker wel goed in het stopcontact zit. Misschien is er iets gebeurd waardoor hij eruit is geraakt of ben je vergeten dat u de stekkerdoos voor iets anders gebruikte terwijl de was draaide. Het kan zomaar gebeuren! Het kan ook zijn dat het stopcontact niet meer werkt. Dit controleer je door even een ander apparaat aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld een broodrooster.
- De klep van het watertoevoer moet goed geopend zijn. Controleer of dit nog wel het geval is.
- Misschien staat er water in de kuip en was je een fijne was of een synthetische was aan het draaien. Deze wasprogramma’s worden dan onderbroken. Verander handmatig het programma en start de wasmachine opnieuw.
- Werkt de afvoerpomp of afvoerleiding nog wel goed? Misschien zit er een vreemd voorwerp in? Verwijder deze en laat het restwater weglopen door de afvoerslang los te maken.
Mijn wasmachine centrifugeert niet goed / niet meer
- Heeft u een Easy Iron functie op uw wasmachine? Het kan zijn dat daardoor de centrifugeercyclus minder snel draait. Druk de knop uit of verwijder deze functie uit het programma.
- Controleer of je de knop/toets voor de centrifugeercyclus niet uit hebt staan.
- Misschien is de afvoerslang of afvoerleiding verstopt. Voor elke centrifugeercyclus pompt je machine water weg, maar dit kan niet als de leiding verstopt zit. Koppel de afvoerslang los, verwijder het object en laat het restwater weglopen.
- Heb je de wasmachine te vol geladen? De machine blokkeert in dat geval de centrifugeercyclus om overmatige trilling te voorkomen. Stop minder wasgoed in de wasmachine en start opnieuw.
Mijn wasmachine maakt zoveel lawaai tijdens het wassen!
- Staat je wasmachine wel waterpas? Als de wasmachine niet goed geplaatst is dan kan hij meer geluid maken dan nodig. Controleer of de pootjes goed waterpas staan en kijk of ze niet beschadigd zijn.
- Zijn de transportschroeven aan de achterkant van de machine wel verwijderd? Wellicht zijn deze, of andere plastic bevestigingselementen, in de wasmachine gevallen. Kantel de machine iets naar voren en verwijder ze.
- Er kunnen vreemde voorwerpen in de trommel zitten doordat de zakken van broeken niet goed zijn geleegd bijvoorbeeld. Stop het wasprogramma en controleer de inhoud. Controleer ook de pomp.
- Het lawaai kan ook komen van een wasmiddelbal die je gebruikt. Deze klappert dan tegen de trommelwand aan.
Ik druk op de startknop, maar mijn wasmachine doet het niet
- Probeer eens een reset. Het kan namelijk zo zijn dat er een elektronische interfentie heeft plaatsgevonden. Druk op de aan-/uitknop. Druk na een paar seconden opnieuw om de wasmachine te starten. Wat je ook kan doen is de stekker uit het stopcontact halen en deze na enkele seconden er weer in stoppen.
- Staat de watertoevoerklep wel open? Controleer dit door even naar de elektromagnetische klep te kijken en het filter van de toevoerslang te controleren.
- De wasmachine start niet als de vuldeur niet goed gesloten is. Zorg er dus voor dat deze ook echt dicht zit.
Ik krijg het deurtje van mijn wasmachine niet meer open
- Aan het eind van de wasbeurt blijft het deurtje van de wasmachine ongeveer 3 minuten gesloten. Dit is uit veiligheidsredenen. Controleer dus of de wasbeurt inderdaad beëindigd is en wacht nog even.
- De vuldeur zal niet open gaan als er nog water in de trommel zit. Misschien heeft u op de pauzeknop gedrukt of de aan-/uittoets ingedrukt? Druk nogmaals op ”Start” of op de pauzeknop.
- Kijk op welk programma de wasmachine is ingesteld. Knippert er een LED-lampje? Het kan dat de wasmachine in de HYDROSTOP-modus staat wat overigens volkomen normaal is. Druk op ”Start” of ”Reset” om het programma af te maken en druk op de knop met het afpompsymbool. Druk daarna nogmaals op de Startknop of aan-/uitknop.
Kom je er helemaal niet uit, dan kan onze wasmachine deskundige op het je vast en zeker van advies voorzien.
- Haier HWD90-BP14636N – 9/6kgDe Haier HWD90-BP14636N is een handige en gebruiksvriendelijke wasmachine met verschillende handige functies. Hij heeft een beladingssensor, kinderbeveiliging en een beschermende trommel. Ook heeft hij een energieklasse E, maar met de Speed Up functie kun je energie besparen. Met 16 wasprogramma's en het Express 15 minuten programma is hij geschikt voor alle soorten kleding. Een handige wasmachine voor grote huishoudens.
- LG F4DV912A2E – 12/8 kgDe LG F4DV912A2E is een gemakkelijk te gebruiken was-droogcombinatie met automatische wasmiddeldosering en bediening via een app. De machine heeft energieklasse E en is geschikt voor grote ladingen wasgoed. Met handige functies zoals stoomfrisser en anti-allergieprogramma is dit een kwalitatieve keuze voor wie veel was wil wassen en drogen.
- Bosch WNG24430NL – 9/6 kgDe Bosch WNG24430NL was-droogcombinatie heeft handige functies voor gebruiksgemak en voldoende capaciteit voor grote ladingen wasgoed. Ondanks energieklasse E zijn er energiebesparende functies beschikbaar. Kortom, de Bosch WNG24430NL is een goede keuze voor wie een gebruiksvriendelijke en efficiënte was-droogcombinatie zoekt.
- LG GD3V308N0 – 8/6 kgDe LG GD3V308N0 - 8/6 kg is een was-droogcombinatie met handige functies zoals beladingssensor, app-bediening en startuitstel. Het heeft een energieklasse E, wat hogere energiekosten kan betekenen. Met een capaciteit van 8 kilogram wassen en 6 kilogram drogen, is het ideaal voor individuen en kleine gezinnen. Het non-stopprogramma en de AI DD-technologie zorgen voor efficiënt en zorgvuldig wassen en drogen. Het hygiëneprogramma is handig voor mensen met allergieën of een gevoelige huid.
- Bosch WNA14420NL – 9/6 kgDe Bosch WNA14420NL - 9/6 kg biedt gebruiksgemak dankzij verschillende functies, waaronder anti-vibratie, beladingssensor en kinderbeveiliging. Echter heeft het een energieklasse E, wat kan leiden tot hogere energiekosten. Met 11 wasprogramma's en een ruime capaciteit is het geschikt voor grote ladingen was. Verschillende programma's en functies zorgen voor een optimale reiniging van je wasgoed.
- Beko HTV8716XMST SteamCure – 8/5 kgDe Beko HTV8716XMST SteamCure is een handige was-droogcombinatie met verschillende functies die het gebruiksgemak vergroten. De machine kan op afstand worden bediend via een app en heeft een resttijdindicator en startuitstel functie. Met een wascapaciteit van 8 kilogram en de mogelijkheid om 5 kilogram natte was direct te laten drogen, is deze machine geschikt voor zowel kleine als grotere wasbeurten. De Beko HTV8716XMST SteamCure is een praktische oplossing voor het snel en efficiënt wassen en drogen van wasgoed.
- Siemens WN44A120NL – 9/6 kgDe Siemens WN44A120NL is een handige was-droogcombinatie met verschillende functies voor gebruiksgemak. De machine heeft een anti-vibratie functie, beladingssensor en zelfreinigende wasmiddellade. Daarnaast heeft het een kinderbeveiliging en kledingbeschermende trommel. De energieklasse is E, maar biedt nog steeds goede prestaties op het gebied van energie-efficiëntie. Met 11 wasprogramma's en extra opties zoals varioSpeed en Extra snel 15', voldoet deze machine aan al je behoeften.