De geschiedenis van Miele: hoe het merk een begrip werd in wasmachines

Sinds 1899 is het merk Miele met zijn betrouwbare en efficiënte producten wereldwijd aanwezig in de sector huishoudelijke apparatuur. Opgericht door Carl Miele en Reinhard Zinkann, begon het bedrijf aanvankelijk met de productie van boterkarntonnen en roomscheiders voor de Duitse markt. In 1914 werd de iconische elektrische wasmachine gelanceerd, een grote prestatie voor het merk. In deze vroege periode van innovatie diversifieerde Miele ook naar andere productcategorieën zoals stofzuigers en vaatwassers.

Sindsdien heeft Miele voortdurend de grenzen van de technologie en het ontwerp van wasmachines verlegd met baanbrekende functies zoals TwinDos wasmiddeldosering, honingraat trommeltechnologie en CapDosing gespecialiseerde wasmiddelcapsules.

Dit artikel is bedoeld om een overzicht te geven van de opmerkelijke reis van Miele en de benchmarks te verkennen die ze hebben gezet met betrekking tot kwaliteit, duurzaamheid en duurzaamheid. Van het vestigen van een wereldwijde aanwezigheid tot het beïnvloeden van de industrie van huishoudelijke apparaten, dit artikel geeft je de geschiedenis van Miele en hoe ze een iconische naam in wasmachines werden.